Main Menu

 

Καθηγητές

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Σοφία Γλυκοφρύδη - Δασκάλα κλασσικού και σύγχρονου χορού
Λένα Ζήση - Καθηγήτρια Κιθάρας
Σταμάτης Κανελλόπουλος - Εικαστικός
Ηλίας Κασσελάς - Εικαστικός
Γεώργιος Λαμπρόπουλος - Κιθαριστής - Μαθηματικός
Χρυσάνθη Μπαλάφα - Καθηγήτρια πιάνου
Ευστάθιος Μπούκουρας - Αρχιτέκτων Μηχανικός - Πολεοδόμος
Μαρία Παπανικολάου - Ιστορικός M.A. - Αφηγήτρια
Ελένη Πετροπούλου - Ηθοποιός
Αναστάσης Πρωτοπαπάς - Φωτογράφος
Πολυξένη Σταυράκη - Δασκάλα κλασσικού και σύγχρονου χορού
Κατερίνα Αποστολίδου - Εικαστικός (Επισκέπτρια καθηγήτρια)
Σωκράτης Λαμπρόπουλος - Εικαστικός

ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Βενετία Κότσαλου - Κοινωνιολόγος εικαστικός
Ράνια Μπούμη - Ψυχολόγος
Μαριάννα Καπίρη - Ειδική παιδαγωγός

 



Σοφία Γλυκοφρύδη - Δασκάλα κλασσικού και σύγχρονου χορού

Η Σοφία Γλυκοφρύδη ασχολήθηκε με το μπαλλέτο από τα παιδικά της χρόνια. Στα εφηβικά της χρόνια σπούδασε κλασσικό χορό στο φυτώριο της Κρατικής Σχολής χορού και αυτό τελικά ακολούθησε στη μετέπειτα πορεία της. Περνώντας με επιτυχία στις εισαγωγικές εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού, γράφτηκε στην επαγγελματική σχολή της Ραλλού Μάνου από την οποία αποφοίτησε ως χορεύτρια και δασκάλα κλασσικού χορού.

Αργότερα ασχολήθηκε με τους λάτιν και ευρωπαϊκούς χορούς για πολλά χρόνια και σήμερα τους διδάσκει στο Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας. Δίδαξε κλασσικό χορό σε διάφορες σχολές χορού και νηπιαγωγεία για πολλά χρόνια.

Η Σοφία Γλυκοφρύδη συνεργάζεται με τη Global Arts ως χορεύτρια από το 2005, συμμετέχοντας στις παραστάσεις του πολυθεάματος ‘Modern city’.

Έχει χορέψει σε πολλές επαγγελματικές παραστάσεις και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μπαλλέτου.



Λένα Ζήση - Καθηγήτρια κιθάρας



Σταμάτης Κανελλόπουλος - Εικαστικός

Ημ. Γέννησης: 20/12/1989

ΣΠΟΥΔΕΣ

2012 - 2017 Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών) - Πτυχίο Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών
2007 Γενικό Λύκειο

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

2020 Αριστοτέλειο Κορινθιακό Εκπαιδευτήριο ως Καθηγητής Εικαστικών
2018 - Global Arts Studios ως Καθηγητής Εικαστικών και Ψηφιακού Σχεδίου
2017 Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης
2016 - 2017 Βιβλιοθήκη Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
2013 4η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης ως βοηθός του γλύπτη Gal Weinstein

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

Αγγλικά: Πολύ καλή

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Agro Design (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης)
 • Σπουδές Βιομηχανικού Σχεδιασμού
Σχολή Καβογιάννη (Θεσσαλονίκη)
 • Σεμινάριο Ηθοποιίας

ΓΝΩΣΕΙΣ Η/Υ

• Windows 7 & 8 & 10
• Microsoft Office (Word, Excel, Power Point, Access)
• Adobe: Photoshop, Illustrator, After Effects, In Design, Premiere
• Krita
• Clip Studio Paint

ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ

• Συμμετοχή με το Global Arts Studios στο International Comic/Manga School Contest 2021 του Clip Studio Paint
• Έκθεση ζωγραφικής «Inspire 2017», 2017, Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη, 2017
• Έκθεση ζωγραφικής «Σχολιάζοντας τον Σάρτρ», 2017, Δήμος Σικυωνίων, Θεσσαλονίκη, 2017
• Παρουσίαση της έκθεσης «Έκθεση Αποφοίτων 2014-2017, Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη, 2017
• Υποτροφία στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, 2016 -2017
• Έκθεση Φωτογραφίας « In Between / Reloaded», Γενί Τζαμί, Θεσσαλονίκη, 2015
• Έκθεση Φωτογραφίας « In Between», Metapolis, Αθήνα, 2015
• Συμμετοχή στη 4η Biennale Θεσσαλονίκης σαν βοηθός του γλύπτη Gal Weinstein, 2013




Ηλίας Κασσελάς - Ζωγράφος

Ο Ηλίας Κασσελάς είναι ζωγράφος που γεννήθηκε το 1988 και ζει μεταξύ Αθήνας και Κορίνθου. Το 2006 εισήχθη στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με έδρα τη Φλώρινα. Στην διάρκεια της φοίτησής του παρακολούθησε το Εργαστήριο Πολυμέσων για ένα χρόνο, με δάσκαλο το Βασίλη Μπούζα, και στη συνέχεια το Δεύτερο Εργαστήριο Ζωγραφικής με δάσκαλο τον Γιάννη Καστρίτση, από το οποίο και αποφοίτησε το 2011. Έκτοτε έχει συμμετάσχει σε αρκετές εκθέσεις, ενώ για μικρό χρονικό διάστημα ασχολήθηκε με το animation, παίρνοντας μέρος στο φεστιβάλ-διαγωνισμό της Σύρου, AnimaSyros, το 2012. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα. Ο Ηλίας Κασσελάς συμπράττει με την Ομάδα Τεχνών ARC (Art Revisited Collective) από τον Ιανουάριο του 2019.

Ατομικές Εκθέσεις

  • "Στη δυναμική των μεταλλάξεων”, γκαλερί Καπλανών 5, Αθήνα, 2013

Επιλεγμένες Ομαδικές εκθέσεις


  • “Θέα εντός”, έκθεση της καλλιτεχνικής ομάδας “13ο Φ”, στο Τρένο στο Ρουφ, Αθήνα, 2018
  • “Το πρώτο σκαλί”, έκθεση αποφοίτων του Β’ Εργαστηρίου του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στη Πινακοθήκη Γιώργου Βογιατζόγλου, Αθήνα, 2016
  • “12 νέοι εικαστικοί καλλιτέχνες στο Μελίνα”, επιμέλεια: Λύδα Καζαντζάκη, Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων “Μελίνα”, Αθήνα, 2015
  • “Συν+Πράξεις”, επιμέλεια: 1ο και 2ο Εργαστηρίου Ζωγραφικής της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας, «The Loft», Μοναστηράκι, Αθήνα, 2014
  • “Στην αύρα των μορφών και των χρωμάτων’’, Δημοτικός Χώρος Τεχνών (Δημοτική Πινακοθήκη) Πάρου, 2013
  • “Μελάνι σε χαρτί”, επιμέλεια: Πάρης Καπράλος, Myro Gallery, Θεσσαλονίκη, 2013
  • Ζωγραφική έκθεση για την Πολιτιστική Εβδομάδα 2011 του Πανεπιστημίου Πατρών, εικαστικό τμήμα των Πολιτιστικών Ομάδων Φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών (ΠΟΦΠΠ), Πάτρα, 2011
  • “Χρόνος, Μνήμη, Λήθη”, Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, Κοζάνη, 2010



Χρυσάνθη Μπαλάφα - Καθηγήτρια πιάνου



Ευστάθιος Μπούκουρας - Αρχιτέκτων Μηχανικός - Πολεοδόμος

Διπλωματούχος, Αρχιτέκτων Μηχανικός [Δ.Π.Θ- Dipl. In Architectural Engineering), 2010], Μεταπτυχιακός Πολεοδομικού και Χωροταξικού Σχεδιασμού [Ε.Μ.Π- Master of Philosophy (MPhil), City/Urban, Community and Regional Planning. Exp. 2015], Yπότροφος Erasmus [U.C.J.C- Escuela de Arquitectura y Tecnología, Madrid, Spain,2008-09], Mέλος Τ.Ε.Ε [2010], Eνεργειακός Επιθεωρητής Κτιρίων [2013], μέλος Μητρώου Μελετητών Δημοσίων Έργων για τις κατηγορίες «Ειδικών Αρχιτεκτονικών» και «Χωροταξικών» μελετών [2014]. Έχει εργασθεί ως Ευρωπαίος Εθελοντής [EU-Commission EVS,Leeds-Bradford,U.K 2009], έχει συμμετάσχει σε πανελλαδικούς αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς και εκθέσεις [2012-2015], ενώ ερευνητικές του εργασίες έχουν ανακοινωθεί σε Επιστημονικά Συνέδρια και δημοσιευθεί σε Ακαδημαϊκά Περιοδικά [2010-2015]. Από το 2010 διατηρεί γραφείο στην Κόρινθο, όπου ασχολείται συστηματικά με τον Αρχιτεκτονικό και Αστικό Σχεδιασμό εκπονώντας μελέτες κατοικιών, βιομηχανικών κτιρίων και αστικών αναπλάσεων. Από το 2013 συνεργάζεται με τα εργαστήρια Global Arts Studios, διδάσκοντας Γραμμικό σχέδιο σε υποψηφίους Αρχιτεκτονικών Σχολών και Αρχιτεκτονικό Σχεδιασμό σε επίπεδο Foundation για φοιτητές πανεπιστημίων του εξωτερικού. Μιλά Αγγλικά και Ισπανικά.



MariaΜαρία Παπανικολάου - Ιστορικός M.A. - Αφηγήτρια

Η Μαρία Παπανικολάου, σπούδασε Ιστορία (MA, Social & Cultural History, Leeds Becket University,UK) και Δημοσιογραφία (ΑΚΠΕΣ).

Εργάστηκε αρχικά ως δημοσιογράφος και στη συνέχεια στο χώρο των εκδόσεων.

Συγκεκριμένα εργάστηκε στις εκδόσεις ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΙΝΔΙΚΤΟΣ, ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ-ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ και ΜΙΝΩΑΣ, σε σύνολο 23 ετών.

Γνωρίζει το χώρο του βιβλίου και των εκδόσεων, υπήρξε αναγνώστρια εκδοτικών προτάσεων και πρωτόλειων κειμένων.

Το 2004 γνώρισε την προφορική αφήγηση και παρακολούθησε μαθήματα με τον Στέλιο Πελασγό στο Εργαστήρι ΜΑΙΡΗΒΗ για δύο χρόνια. Από τότε ακολουθεί παράλληλα το δρόμο της προφορικής αφηγήτριας, δημιουργώντας παραστάσεις για παιδιά και ενήλικες. Ταυτόχρονα εργάζεται από το 2012 στο σχεδιασμό και την υλοποίηση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων για σχολεία από μουσεία, βιβλιοθήκες και εκπαιδευτικούς οργανισμούς.

Έχει γράψει πλήθος άρθρων για εφημερίδες και περιοδικά ενώ κυκλοφορούν δύο βιβλία της: «Η απίστευτη ιστορία του θεού Διόνυσου», εκδόσεις Οσελότος και «Το παλάτι του Ήλιου», εκδόσεις Καλέντης.

Δημιουργική γραφή διδάσκει σε παιδιά και ενήλικες από το 2009.

https://mariastoryteller.blogspot.com/



Ελένη Πετροπούλου - Ηθοποιός

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Κόρινθο.

Σπούδασε στην Ανωτέρα σχολή Δραματικής τέχνης Διομήδη Φωτιάδη από την οποία αποφοίτησε με άριστα. Συνέχισε τις σπουδές της και αποφοίτησε από την Δημοτική Ανώτερη σχολή Δραματικής τέχνης του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αγίας Βαρβάρας.

Το 2002 δημιούργησε τη θεατρική ομάδα Interaction, που παρουσίασε 4 μονόπρακτα του Τένεσσι Ουϊλιαμς σε σκηνοθεσία Διομήδη Φωτιάδη. Το 2003 παρουσίασε το έργο ‘Τι σημασία έχει να είναι κανείς σοβαρός’ του Όσκαρ Ουάιλντ σε σκηνοθεσία Διομήδη Φωτιάδη.

Το 2003 ίδρυσε την καλλιτεχνική εταιρία Global arts μαζί με τους Σωκράτη Λαμπρόπουλο, Γιώργο Λαμπρόπουλο και Γιάννη Μούτσο. Την ίδια χρονιά παρουσίασαν το πολυθέαμα ‘Global ballet & concert’. Το 2004 συμμετείχε στη δημιουργία και έπαιξε στο πολυθέαμα ‘Αφιέρωμα στους Ολυμπιακούς αγώνες’ της Global arts.

Το 2004 έπαιξε στην παράσταση ‘America hurra’ του Jean Claude Van Itallie, σε σκηνοθεσία Περικλή Μουστάκη. Παράλληλα συμμετείχε και έπαιξε στο πολυθέαμα ‘Modern city’ της Global arts. Το 2007 έπαιξε στην παράσταση ‘Η Παρεξήγηση’ του Άλμπερτ Καμύ, το 2008 στο χοροθέατρο ‘Ρωμαίος και Ιουλιέτα’ σε μουσική Σεργκέι Προκόβιεφ, και τα δύο σε σκηνοθεσία Σωκράτη Λαμπρόπουλου. Το 2008-2009 στον ‘Μικρό πρίγκιπα’ στην παιδική σκηνή του δήμου Λουτρακίου- Περαχώρας, σε σκηνοθεσία Τάκη Τσαρσιταλίδη. Από το 2010 μέχρι και σήμερα συνεργάζεται με το θέατρο Περιγιαλίου στην πειραματική σκηνή, σε παράσταση κουκλοθέατρου ‘Οι τρεις αστροναύτες και ο Μαμάγκρ στον πλανήτη Άρη’, σε σκηνοθεσία της Χριστίνας Σακελλαράκη και στην παιδική παράσταση ‘Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας’.

Από το 2006 έως και σήμερα διδάσκει στα εργαστήρια ελευθέρων σπουδών Global Arts Studios στο Τμήμα Δραματικής Τέχνης θεατρικό παιχνίδι για παιδιά και θέατρο στα επαγγελματικά τμήματα ενηλίκων.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πάνω στο θέατρο, τις εικαστικές τέχνες, την κατασκευή μάσκας και κοστουμιών, μακιγιάζ θεάτρου και κινηματογράφου, έχει συμμετάσχει ως ηθοποιός σε πολλά video art που έχουν παρουσιαστεί σε εικαστικές εκθέσεις στην Αθήνα, έχει παρουσιάσει πολλές εκδηλώσεις και φεστιβάλ και έχει δανείσει τη φωνή της σε παιδικά παραμύθια.



Αναστάσης Πρωτοπαπάς - Φωτογράφος

Ο Αναστάσης Πρωτοπαπάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Σπούδασε Photography, Video and Digital Imaging στη Σχολή Καλών Τεχνών του πανεπιστημίου του Sunderland στη Μεγάλη Βρετανία και στη συνέχεια ολοκλήρωσε το μεταπυχιακό πρόγραμμα MA in Design του πανεπιστημίου του Middlesex.
Μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει ατομικές και ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η πιο πρόσφατη παρουσίαση της δουλειάς του έγινε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων το καλοκαίρι του 2011. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται έντονα με τη θεωρία και την κριτική στη φωτογραφία.



Πολυξένη Σταυράκη - Δασκάλα κλασσικού και σύγχρονου χορού

Ημερομηνία γέννησης: 25/04/2001

Υπηκοότητα: Ελληνική

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ / ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Απόφοιτη Γενικού Λυκείου 1ο Γενικό Λύκειο Μεγάρων
Απόφοιτη Επαγγελματικής Σχολής Χορούς Νίκης Κονταξάκη Νικολέττας Μπακάλη 15/09/2021
Δασκάλα μπαλέτου, σύγχρονου, μουσικοκινητικής και μοντέρνου χορού σε τμήματα παιδιών, εφήβων και ενηλίκων(ηλικίες από 3 ετών και άνω)
Δασκάλα επαγγελματικού χορού στην Σχολή Χορού Αγγελικής Μουρτζούκου& Δημήτρη Κεφσερίδη
Δασκάλα επαγγελματικού χορού στα «Global Arts πολιτιστική εκπαίδευση».
Σεμινάρια χορού με εισηγητή τον Στέφανο Μπίζα από το χοροθέατρο της Δανίας (Αθήνα)
(Μασσαλία, Γαλλία) Σεμινάρια σύγχρονου χορού
Σεμινάριο μουσικοκινητικής αγωγής



Κατερίνα Αποστολίδου - Εικαστικός

H Κατερίνα Αποστολίδου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Σπούδασε ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (1978-1983) και στην Ecole Nationale de Beaux Arts στο Παρίσι (1984-85). Έχει κάνει πέντε ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές. Από το 1992 διδάσκει στον ΑΚΤΟ και από το 2008 είναι διευθύντρια του κλάδου Εικαστικών Τεχνών του Middlesex Univercity παραρτήματος Αθηνών. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Ατομικές εκθέσεις

2008
Displacements, Γκαλερί Loraini Alimantiri Gazon Rouge, Αθήνα

2007
Aquarium Stories, Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Θεσσαλονίκη

1997
Γκαλερί Καλφαγιάν, Θεσσαλονίκη

1995
Γκαλερί Μέδουσα, Αθήνα

1989
Γκαλερί Μέδουσα, Αθήνα

Ομαδικές εκθέσεις (επιλογή)

2011
Οι Εικαστικοί Διάλογοι στην Art Athina 2011, οργάνωση Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, επιμέλεια: Μαριλένα Καρρά, Κλειστό Π. Φαλήρου, Αθήνα

2010
Εικαστικοί διάλογοι, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, επιμέλεια: Μαριλένα Καρρά, Αθήνα

Εν-γραφή, Ελληνοαμερικάνικη Ένωση, επιμέλεια Ίρις Κρητικού, Αθήνα

2009
Atlantis, hidden histories - new identities, επιμελητής: Emil Mirazchiev, Jakob Racek, Πλόβντιβ, Βουλγαρία

Η πρώτη Εικόνα, CRAC, Centre Regional d’Art Contemporain Languedoc- Rousillon, επιμελητής: Ντένης Ζαχαρόπουλος, Σετ, Γαλλία, Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Θεσσαλονίκη

2008
Και τώρα;, Εικαστικό Πανοραμα στην Ελλάδα 3, ΚΜΣΤ Μονή Λαζαριστών, επιμελήτρια: Χριστίνα Πετρηνού

2007
Nightcomers, Μπιενάλε Κωνσταντινούπολης, επιμελητής Hou Hanru. Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

2004
''Video Zone2 – The second International Video Art Biennial'', επιμελήτρια: Κατερίνα Γρέγου, Τελ Αβίβ, Ισραήλ

Αθήνα by Art, AICA Hellas, Αθήνα, επιμελήτρια: Έφη Στρούζα

Hola Grecia! 9 muses, I presume?, Casa Encendida, επιμελητές: Κατερίνα Γρέγου, Ντένης Ζαχαρόπουλος, Σάνια Παππά, Μαδρίτη, Ισπανία.

2003
Διαγράφοντας το σήμερα, το αύριο, το χθες, επιμελήτρια: Λίνα Τσίκουτα, Τεχνόπολη – Γκάζι, Αθήνα, Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκη, Ίδρυμα Ευαγγέλου Αβέρωφ-Τοσίτσα, Μέτσοβο (2002)

2001
Open 2001, International Exhibition of Sculptures and Installatíons, επιμελήτρια: Λίνα Τσίκουτα, Βενετία, Ιταλία

2000
Leaving the Island, PICAF (Pusan International Contemporary Art Festival) επιμελητές: Young Chul Lee, Rosa Martinez, Hou Hanru, Pusan Metropolitan Art Museum, Πουσάν, Κορέα

1997
And still the ship is not in sight, επιμελητές: Κατερίνα Κοσκινά, Dodo Richter Glueck, Eva Schmidt, Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη, Πολιτιστική Πρωτέυουσα της Ευρώπης ’97, Lichthaus, Βρέμη, Γερμανία



Σωκράτης Λαμπρόπουλος - Εικαστικός

Ο Σωκράτης Λαμπρόπουλος ανακαλύπτει την αγάπη του για τη ζωγραφική και για τις τέχνες γενικότερα, από πολύ μικρή ηλικία. Ως έφηβος μαθήτευσε κοντά στο γλύπτη Νίκο Στέφο, στο σχέδιο και το χρώμα. Το 2000 εισήχθη στη Σχολή Καλών Τεχνών του Middlesex University of London, από το οποίο αποφοίτησε με άριστα. Είναι κάτοχος Bachelor of Arts & Master of Arts in Design with distinction από το ίδιο πανεπιστήμιο.

Αργότερα παρακολούθησε, στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και συγκεκριμένα το Τμήμα Σκηνογραφίας της σκηνογράφου, Λαλούλας Χρυσικοπούλου. Το 2003 δημιούργησε με τους Γιώργο Λαμπρόπουλο και την Ελένη Πετροπούλου, την καλλιτεχνική εταιρεία Global Arts.

Σκηνοθέτησε τις εξής παραστάσεις: Τις εικαστικές παραστάσεις "Global Ballet & Concert" το 2003 και "Ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων" το 2004 και "Modern city" το 2005-2006. Το 2007 σκηνοθέτησε το θεατρικό έργο του Άλμπερτ Καμύ "Η Παρεξήγηση", σε μετάφραση Γιάννη Θηβαίου. Το 2009 σκηνοθέτησε το χορόδραμα Romeo & Juliet σε μουσική του Σεργκέι Προκόφιεφ. Ενώ συνεχίζει να σκηνοθετεί κάθε χρόνο τις παραστάσεις των μαθητών της σχολής.

Σκηνογραφία: Από το 2000 έχει επίσης σκηνογραφήσει πλήθος παραστάσεων σε τοπικό επίπεδο και όχι μόνο. Σημειώνεται η σκηνογραφία του στο έργο "Τι σημασία έχει να είναι κανείς σοβαρός" του Όσκαρ Ουάιλντ σε σκηνοθεσία Διομήδη Φωτιάδη το 2003.

Από τον Φεβρουάριο του 2007- 2010 διατέλεσε τακτικό μέλος του Πνευματικού και Πολιτιστικού κέντρου του Δήμου Κορινθίων. Επίσης, είναι μέλος Δ.Σ της Ενώσεως Κορινθίων. Έχει εκπονήσει πολλές ερευνητικές εργασίες πάνω σε εικαστικά θέματα, θεάτρου και σκηνογραφίας και έχει συμμετάσχει σε συνέδρια από τη θέση του οργανωτή και του εισηγητή.

Ο Σωκράτης Λαμπρόπουλος το 2006 ίδρυσε τα Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών Global Arts Studios και λίγο αργότερα το 2012 το Πελοποννησιακό Ινστιτούτο Τεχνών και τη Φωτογραφική Λέσχη Κορίνθου.

Εξαμιλίων Έναντι Προαστιακού
20100 
Κόρινθος

Τηλ./Fax: 2741073509

Email:

Social:

 

Copyright © 2024 Global Arts Studios. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.