Main Menu

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ "Γραμμή, σύνθεση, αυτόματη γραφή"

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

"Γραμμή, σύνθεση, αυτόματη γραφή"


Με εισηγητή τον ζωγράφο Ηλία Κασσελά

βιογραφικό: https://artgrid.gr/ilias-kasselas/

Κυριακή 19 Μαΐου 2024 και ώρα 10:30 με 13:30

Κόρινθος, κόμβος Εξαμιλίων έναντι προαστιακού σιδηροδρόμου

Κόστος συμμετοχής 60 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ

Ειδική έκπτωση για τους σπουδαστές της σχολής

Κράτηση θέσης στο 27410 73509
Περιορισμένος αριθμός θέσεων

Το σεμινάριο χωρίζεται σε τρία μέρη:

α) Στο πρώτο μέρος ο Ηλίας Κασσελάς θα παρουσιάσει τη δουλειά του (μέσω αυθεντικών έργων που θα αναρτήσει στο χώρο αλλά και με τον διαδραστικό πίνακα) και θα αναλύσει τα δομικά στοιχεία αυτής, όπως η χρήση της γραμμής, η σύνθεση και η αυτόματη γραφή.  

β) Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ομαδικό ζωγραφικό project όπου όλοι οι συμμετέχοντες, μαζί με τη καθοδήγηση του καλλιτέχνη, καλούνται να συνεργαστούν στη δημιουργία ενιαίου έργου μεγάλου μεγέθους χρησιμοποιώντας μαρκαδοράκι σε χαρτί, όπου οι γραφές και οι γραμμές του καθενός θα επικοινωνούν και θα συμπληρώνουν η μία την άλλη, με στόχο την εξάσκηση στον αυτοματισμό του σχεδιασμού μορφών μέσα σε ένα πλαίσιο συνεργατικό που επιτρέπει την συλλογή διαφορετικών προσλαμβανουσών.

γ) Στο τρίτο και τελευταίο μέρος, θα μοιραστούν στους συμμετέχοντες χαρτί σχεδίου και υλικά. Με την καθοδήγηση του εισηγητή ο οποίος θα δώσει αρχικές φόρμες προς επεξεργασία οι συμμετέχοντες χρησιμοποιώντας τη τεχνική της αυτόματης γραφής, με όποιο τρόπο τους ευχαριστεί θα κληθούν να ολοκληρώσουν ένα δικό τους έργο.

Στόχος του σεμιναρίου είναι τόσο οι συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή και να εξασκήσουν τεχνικές όπως αυτές συναντώνται στα πλαίσια της ζωγραφικής έκφρασης και συγκεκριμένα με τη χρήση μαρκαδόρου σε χαρτί, όσο και να λάβουν κάποιες θεωρητικές γνώσεις σχετικά με τη χρήση της γραμμής και των συνθετικών επιλογών όπως αυτές εκφράζονται μέσω της αυτόματης γραφής.

Συνεπώς το εν λόγω σεμινάριο προτείνεται τόσο σε άτομα με ήδη υπάρχων καλλιτεχνικό έργο (σπουδαστές, απόφοιτους ή αυτοδίδακτους), όσο και σε υποψήφιους σπουδαστές, μαθητές που στοχεύουν στο να φοιτήσουν σε κάποια από τις σχολές Καλών Τεχνών της χώρας.

Ο Ηλίας Κασσελάς είναι δάσκαλος σχεδίου στην σχολή μας από το 2014

Η πληρωμή για το σεμινάριο γίνεται στην γραμματεία της σχολής ή απευθείας κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της σχολής αφού έχετε κλείσει την θέση σας τηλεφωνικά ή μέσω μηνύματος στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

https://globalarts.gr/payment-options

Σας ευχαριστούμε.

Εξαμιλίων Έναντι Προαστιακού
20100 
Κόρινθος

Τηλ./Fax: 2741073509

Email:

Social:

 

Copyright © 2024 Global Arts Studios. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.