Main Menu

 

Νέο διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα "Ποίηση και Δημιουργική έκφραση"

Ένα διαδικτυακό εργαστήρι ενηλίκων με τη συγγραφέα και εκπαιδευτικό Εύη Τσιτιρίδου-Χριστοφορίδου.

Πρώτη συνάντηση δωρεάν γνωριμίας με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και την εισηγήτρια το Σάββατο, 20/3/2021 και ώρα 18:00-19:00.

Σας προσκαλούμε σε ένα ευφάνταστο διαδικτυακό ταξίδι, για ν’ ανακαλύψουμε τη Μούσα που κρύβουμε μέσα μας και τη Μούσα που αναζητούμε γύρω μας. Για να γνωρίσουμε, να μοιραστούμε και να απολαύσουμε τα δώρα της Ποίησης. Για ν’ αυτοσχεδιάσουμε και να εκφραστούμε ποιητικά και δημιουργικά με τη βοήθεια των Τεχνών. Για να ερευνήσουμε, να συζητήσουμε και να απαντήσουμε με λογική κι ευαισθησία, με φαντασία και πρωτοτυπία, ερωτήματα όπως:

• Τι είναι ποίηση; Για τον ίδιο το δημιουργό της, για τον αναγνώστη, για το παιδί, για τον καλλιτέχνη, για τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας…
• Γιατί γράφεται ποίηση; Ποια η «χρησιμότητά» της;
• Πώς γράφεται ποίηση; Είναι έμφυτο χάρισμα, είναι δεξιότητα που μπορεί να διδαχθεί;
• Ποια η σχέση της ποίησης με τις υπόλοιπες τέχνες (μουσική, χορός, θέατρο, ζωγραφική…);
• Ποια η σχέση ποίησης και εκπαίδευσης; Ποιος ο ρόλος εκπαιδευτικών και γονιών στην πρώτη και καθοριστική επαφή των παιδιών με την ποίηση και τους δημιουργούς της;

Αριθμός συναντήσεων: 8
Διάρκεια συναντήσεων: 90 λεπτά έκαστη
Χρόνος συναντήσεων: Ημέρα Σάββατο (η ώρα θα ανακοινωθεί προσεχώς), αρχής γενομένης από το Σάββατο 27/03/2021 (21 Μαρτίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης)
Απαραίτητα υλικά: Κάθε είδους και μεγέθους χαρτί, γραφική ύλη και διάφορα υλικά από συσκευασίες προς ανακύκλωση, που υπάρχουν στο σπίτι και ό,τι άλλο προσθέσει η φαντασία και η έμπνευσή μας.
Κόστος σεμιναρίου: 60,00€.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την eclass του σεμιναρίου εδώ.

Προσοχή: Οι εγγραφές για το σεμινάριο έχουν ολοκληρωθεί.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΥΗΣ ΤΣΙΤΙΡΙΔΟΥ

Η Εύη Τσιτιρίδου-Χριστοφορίδου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα, με καταγωγή από τον Πόντο και την Κρήτη. Σπούδασε Παιδαγωγικά και Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων. Έχει εργαστεί σε διάφορους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και σε μη κυβερνητικές οργανώσεις, με αντικείμενο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση παιδιών και ενηλίκων σε θέματα πολιτισμού και περιβάλλοντος. Για δεκαέξι χρόνια αρθρογραφούσε στο παιδικό ένθετο «Οι Ερευνητές πάνε παντού» της εφημερίδας Καθημερινή. Από το 2003 εργάζεται στη δημόσια εκπαίδευση. Στο χώρο του παιδικού βιβλίου εμφανίζεται από το 2005, με παραμύθια, ιστορίες βραχείας φόρμας, διασκευές κλασικών έργων, βιβλία γνώσεων και δραστηριοτήτων, ποίηση, καθώς και επιμέλειες έργων άλλων συγγραφέων. Έργα της έχουν βραβευτεί από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά και την Εστία Νέας Σμύρνης. Διατηρεί προσωπικό ιστολόγιο, όπου αποτυπώνει αποστάγματα της συγγραφικής και εκπαιδευτικής της δραστηριότητας.

https://biblionet.gr/προσωπο/?personid=58396

e-mail: evitsitiridou [at] gmail.com, blog: http://www.evitsitiridou.me
facebook: https://www.facebook.com/evi.tsitiridou

Εξαμιλίων Έναντι Προαστιακού
20100 
Κόρινθος

Τηλ./Fax: 2741073509

Email:

Social:

 

Copyright © 2024 Global Arts Studios. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.