Main Menu

 

Δελτίο Τύπου 2/8/2021 - Παρουσίαση του βιβλίου «Στα εφηβικά μας χρόνια»

Το Σάββατο 31 Ιουλίου 2021 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Δενδρινού «ΣΤΑ ΕΦΗΒΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ» στον κήπο των Global Arts Studios στην Κόρινθο.

Πρόκειται για το τρίτο βιβλίο της τετραλογίας του συγγραφέα με αυτοβιογραφικά στοιχεία αλλά και στοιχεία από τα πολιτικά και κοινωνικά γεγονότα της εποχής. Προηγήθηκαν ο "Παρείσακτος" και οι "Γενναίοι της Ελευσίνας", τα πρώτα βιβλία της τετραλογίας που αφορούσαν τα δύσκολα παιδικά χρόνια του Νίκου Δενδρινού στην μεταπολεμική Ελλάδα των μεγάλων αντιθέσεων.

Την παρουσίαση του βιβλίου έκανε ο πρόεδρος της Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων κος Γιάννης Μπάρτζης, ο οποίος αναφέρθηκε στο βιβλίο με όμορφο και γλαφυρό τρόπο, μιλώντας για την ικανότητα του συγγραφέα να κινείται μεταξύ της βιογραφίας, της δημοσιογραφικής και ιστορικής έρευνας και του αφηγηματικού λογοτεχνικού λόγου. Στην παρουσίαση του βιβλίου παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους η κα Βασιλική Ευστρατιάδου, Πρόεδρος της Μικρασιατικής Λέσχης Κορίνθου, ο Απόστολος Παπαφωτίου, πρώην θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο κος Ντίνος Κανέλλος, πρόεδρος Κέντρου Πρόληψης «Δίολκος», ο κος Χρήστος Σεργεντάνης, Ιατρος, η κα Έλενα Μιχαηλίδου καθηγήτρια, καθηγήτρια χορού, ιδιοκτήτρια της ομώνυμης σχολής χορού, ο κος Θεοδόσης Κοντόζογλου, συγγραφέας, ιστορικός, δημοσιογράφος, ο κος Κωνσταντίνος Βασιλείου, συγγραφέας και ο κος Δημήτρης Νικολάου, καθηγητής-ιδρυτής του Μουσικού σχήματος «Γόρδιος Δεσμός».

Το βιβλίο «Στα εφηβικά μας χρόνια» του Νίκου Δενδρινού είναι μια μυθιστορηματική αυτοβιογραφία με πολλές νότες εξομολογητικής ειλικρίνειας και αλήθειας. Το βιβλίο μιλά για την καθημερινότητα ενός εφήβου που προσπαθεί να θεμελιώσει το μέλλον του σε μια ήδη κλονισμένη και συνεχώς κλυδωνιζόμενη πολιτική επικαιρότητα της δεκαετίας του ’60 και με τα κορυφαία ιστορικά της γεγονότα που σηματοδότησαν, οριοθέτησαν και όρισαν καθοριστικά την μελλοντική, πολιτική ταυτότητα του συγγραφέα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας από τον COVID-19 που προβλέπουν οι υγειονομικές αρχές.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Παρουσίαση βιβλίου
Παρουσίαση βιβλίου
Παρουσίαση βιβλίου
Παρουσίαση βιβλίου
Παρουσίαση βιβλίου
Παρουσίαση βιβλίου
Παρουσίαση βιβλίου
Παρουσίαση βιβλίου
Παρουσίαση βιβλίου
Παρουσίαση βιβλίου
Παρουσίαση βιβλίου
Παρουσίαση βιβλίου
Παρουσίαση βιβλίου

Εξαμιλίων Έναντι Προαστιακού
20100 
Κόρινθος

Τηλ./Fax: 2741073509

Email:

Social:

 

Copyright © 2024 Global Arts Studios. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.