Main Menu

 

Δελτίο τύπου - Παρουσίαση του project "Quest" στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας (Φωτογραφίες)

"Αναζήτηση- Φωνή αύρας, λεπτή"

Την Τετάρτη 18 Αυγούστου οι εικαστικοί Lorena Kirk-Giannoulis, Σωκράτης Λαμπρόπουλος και Κότσαλου Βενετία παρουσίασαν μια νέα διαμορφωμένη οπτική προσέγγιση του εικαστικού έργου τους "Quest/Αναζήτηση", στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και το ΝΠΔΔ Παιδείας Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Σικυωνίων «Η Μηκώνη», στο πλαίσιο των καλοκαιρινών δράσεων του Δήμου "Σικυώνια 2021".

Ο διευθυντής των Global Arts Studios Σωκράτης Λαμπρόπουλος στην εισαγωγή του παρουσίασε το έργο και ακολούθως ευχαρίστησε όλους τους εκλεκτούς προσκεκλημένους, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Πειραιώς και την «Μηκώνη» για την συνεργασία και υποστήριξη. Ακόμα ευχαρίστησε θερμά και αναφέρθηκε στην συμβολή των εξαίρετων συντελεστών της παράστασης στο Μουσείο. Η Lorena Kirk-Giannoulis και η Κότσαλου Βενετία με ποιητικό τρόπο εισήγαγαν το κοινό στο βαθύτερο περιεχόμενο του έργου αναλύοντας τον εσωτερικό τρόπο προσέγγισης.

Τρεις συγχρονισμένες βιντεοπροβολές, αγκάλιασαν το κέλυφος του Μουσείου, υπό τον ήχο του κουαρτέτου σαξοφώνων της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Λουτρακίου “SAX QUARE” με την καθοδήγηση του Αρχιμουσικού Πελοπίδα Μαυρόπουλου. Το χορευτικό εφηβικό σχήμα σύγχρονου χορού των Global Arts Studios σε χορογραφία της δασκάλας χορού Σοφίας Γλυκοφρύδη, μάγεψε το κοινό με την τελετή έναρξης που παρουσίασε, η οποία προσέθεσε ακόμα κάποιες πλευρές στην ανάγνωση της πολυεπίπεδης δημιουργίας.

Παρευρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους, τους δημιουργούς, η διευθύντρια του Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου κα Μαρία Μέξια και ο π. θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κος Απόστολος Παπαφωτίου.

Το έργο, "πραγματεύεται την αέναη πορεία του ανθρώπου στον χώρο και τον χρόνο, το ταξίδι της ζωής από το παρελθόν και το παρόν, στο μέλλον, την γνώση, την κατανόηση και τον δαμασμό του υλικού κόσμου, την ανάγκη απελευθέρωσης από την χοϊκότητα, την φθορά και τον θάνατο, την αναζήτηση του δρόμου προς την αρμονία, την ειρήνη, την αλήθεια". Ενώ οι αναφορές του στην σχέση και στην αλληλεπίδραση της ύπαρξης του ανθρώπου με τα στοιχεία της φύσης, αιτιολογούν την ταύτισή του με τον σκοπό και τον στόχο του Μουσείου.

Αναλυτικά οι συντελεστές:

Εικαστικοί:

Lorena Kirk-Giannoulis
Σωκράτης Λαμπρόπουλος
Κότσαλου Βενετία

Μουσικοί:

Από την Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου»

Πελοπίδας Μαυρόπουλος / Διεύθυνση, διδασκαλία
Βασίλης Σκεπετάρης / σοπράνο σαξόφωνο
Μιχάλης Αγγιστριώτης / άλτο σαξόφωνο
Στάθης Μαυρομμάτης / τενόρο σαξόφωνο
Σωκράτης Μαυραγάνης / βαρύτονο σαξόφωνο

Χορευτές:

Από το «χορευτικό Εφηβικό σχήμα σύγχρονου χορού των Global Arts Studios»

Σοφία Γλυκοφρύδη / Χορογραφία, διδασκαλία
Μαρία Δημογέροντα / χορός
Παρασκευή Περαχωρίτη / χορός
Ελένη Σκούρτη / χορός
Κατερίνα Τσάγρη / χορός
Κατερίνα Τσιμπούρη / χορός


Φωτογραφίες από την εκδήλωση (Πατήστε για μεγέθυνση)

Quest
Quest
Quest
Quest
Quest
Quest
Quest
Quest
Quest

Εξαμιλίων Έναντι Προαστιακού
20100 
Κόρινθος

Τηλ./Fax: 2741073509

Email:

Social:

 

Copyright © 2024 Global Arts Studios. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.