Main Menu

 

Νέο διαδικτυακό εργαστήριο "Νουβέλα και Μυθιστόρημα"

Διαδικτυακό εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής Ενηλίκων.

Απευθύνεται σε άτομα με μικρή συγγραφική εμπειρία τα οποία κάνουν τα πρώτα βήματά τους στον χώρο της μεγάλης φόρμας.

8 εβδομαδιαίες συναντήσεις διάρκειας 100΄ έκαστη.

Συνάντηση γνωριμίας με ελεύθερη είσοδο: Πέμπτη, 22/04/2021 και ώρα 19:00.

Πρόγραμμα συναντήσεων: Κάθε Πέμπτη, ώρα 19:00 (αρχής γενομένης απ’ την Πέμπτη 06/05/2021)

Κόστος: 85 ευρώ

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώνοντας τη φόρμα στην ηλεκτρονική τάξη του μαθήματος.

Στοιχεία σύνδεσης στο σεμινάριο
Οδηγίες εγκατάστασης/παραμετροποίησης της εφαρμογής Zoom
Τρόποι πληρωμής

Ενδεικτική δομή εργαστηρίου.

1η συνάντηση:
– Ασκήσεις γνωριμίας.
– Πέντε απλές ερωτήσεις για να χτίσεις μια ιστορία.
– Βασικοί άξονες δημιουργικής γραφής.
– Τυχαιότητα, έμπνευση και εργασία.

2η συνάντηση:
– Δεν ξέρω τι να γράψω: βρίσκοντας το θέμα.

3η συνάντηση:
– Ο μυθιστορηματικός χαρακτήρας και οι κρυψώνες του.

4η συνάντηση: – Ο κόσμος της ιστορίας. Χώρος και χρόνος, στήνοντας την ιστορία μέσω από το σκηνικό.

5η συνάντηση: – Οπτική γωνία: ποιος μιλάει και γιατί;

6η συνάντηση: – Βασικές αρχές πλοκής.

7η συνάντηση – Το ύφος και πώς να το ανακαλύψετε.

8η συνάντηση – Η τέχνη της σύνθεσης.

Εκπαιδευτής: Λευτέρης Γιαννακουδάκης

Ο Λευτέρης Γιαννακουδάκης είναι συγγραφέας, σεναριογράφος και σκηνοθέτης. Έχει σπουδάσει Βιολογία, κινηματογράφο (σενάριο και σκηνοθεσία), θέατρο (υποκριτική και σκηνοθεσία), ενώ έχει μεταπτυχιακό στη Δημιουργική Γραφή.

Βιβλία του που κυκλοφορούν: «Σκιά», Καστανιώτης, 2017, Μυθιστόρημα, «Τα Φαντάσματα του Δεκέμβρη», Μυθιστόρημα, Μεταίχμιο, 2012, «Η δημιουργική γραφή στο δημοτικό σχολείο, ΚΕΔΡΟΣ, 2010, «Απολεσθέντα αντικείμενα», ΕΣΤΙΑ, 2006, Διηγήματα, «Τρέξε, μύγα, χτύπα το τζάμι», Ελληνικά γράμματα, 2000, Μυθιστόρημα. Το μυθιστόρημα του “Σκιά” πρόκειται να εκδοθεί στη Γαλλία από τον εκδοτικό οίκο Actes Sud, έως το Σεπτέμβριο του 2021. Διηγήματά του έχουν στα βουλγάρικα και έχουν δημοσιευτεί σε διάφορους συλλογικούς τόμους, ιστοσελίδες και εφημερίδες.

Έχει γράψει το σενάριο κι έχει σκηνοθετήσει τις ταινίες μικρού μήκους: «Milky Way», 2020 (2ο βραβείο καλύτερης ταινίας Microμ 2020, Διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου Αθηνών «Νύχτες πρεμιέρας»), «Μικρός που είναι ο κόσμος», 2018 (2ο Βραβείο καλύτερης ταινίας, διεθνές φεστιβάλ Πειραιά), «HOME», 2016, ενώ έχει γράψει το σενάριο για την ταινία «Κύκλωπας2», σκηνοθεσία Βικτώρια Τρέτσιακ. Έχει βραβευτεί δύο φορές από την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος για τα σενάρια «Μανακιά» και «Κοκκαλάς», ενώ το υπό ανάπτυξη σενάριό του για ταινία μεγάλου μήκους με τίτλο «Antholia» έχει χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα γραφή του ΕΚΚ.

Διδάσκει δημιουργική γραφή από το 2007, ενώ το 2013 ίδρυσε το “Καλλιτεχνικό Σωματείο Δημιουργικής Γραφής – LaCulturelá”. Στα 14 χρόνια που διδάσκει δημιουργική γραφή έχει οργανώσει εργαστήρια Μυθιστορήματος, Διηγήματος, Ποίησης και Κινηματογραφικού Σεναρίου για ενήλικες, καθώς και εργαστήρια δημιουργικής γραφής για παιδιά και εφήβους. Δίδασκε επίσης σενάριο για 4 χρόνια στην Κινηματογραφική Ομάδα Πανεπιστημίου Κρήτης. Το έτος 2016-2017 διοργάνωσε εργαστήριο θεραπευτικής γραφής σε συνεργασία με το Κέντρο Συστημικής Ψυχοθεραπείας Ηρακλείου. Έχει παρουσιάσει εργασίες του σε διεθνή συνέδρια σχετικά με τη δημιουργική γραφή, το σενάριο και την θεραπευτική γραφή, ενώ άρθρα του για τη δημιουργική γραφή έχουν συμπεριληφθεί σε διάφορα περιοδικά με κυριότερο το διαδικτυακό περιοδικό Fractal στο οποίο διατηρούσε σταθερή στήλη για τη δημιουργική γραφή.

Εξαμιλίων Έναντι Προαστιακού
20100 
Κόρινθος

Τηλ./Fax: 2741073509

Email:

Social:

 

Copyright © 2024 Global Arts Studios. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.