Main Menu

 

Διάλεξη - Συζήτηση με θέμα "Εικονογράφηση, πνοή παράλληλη" με το Νικόλα Ανδρικόπουλο

Εικονογράφηση, πνοή παράλληλη

Online διάλεξη/συζήτηση με τον εικονογράφο & συγγραφέα Νικόλα Ανδρικόπουλο.

Κυριακή, 25 απριλίου 2021 και ώρα 11:00-13:00.
Κόστος συμμετοχής: 10,00€

Σ’ ένα εικονογραφημένο βιβλίο, ο δρόμος, ο βίος, η ανάσα της εικόνας, πρέπει να είναι συνοδοιπόροι και να λειτουργούν παράλληλα με το κείμενο και ποτέ ουραίοι και παρακολουθητές του.

Η εικόνα, στις λιγότερες των περιπτώσεων οφείλει να είναι τουλάχιστον επεξηγηματική, ωστόσο να επιδιώκει να ορθώνει πάντα τον δικό της λόγο! Αυτός ο λόγος δεν πρέπει να είναι αντίθετος του κειμένου αλλά πρέπει να καταθέτει το κάτι παραπάνω. Δηλαδή αυτό, που είτε ως οικονομία λόγου, είτε εσκεμμένα, είτε από άγνοια δεν έδωσε το κείμενο. Έτσι η εικονογράφηση οφείλει να είναι αφενός συμπληρωματική και ενίοτε επικουρική.


Βιογραφικό σε πρώτο πρόσωπο

Λοιπόν από το 1955 που γεννήθηκα όλο μεγάλωνα.

Κάποια μέρα όμως του 1993, ήρθε ένας κόκκινος φουσκωτός ανθρωπάκος και μου ψιθύρισε κάτι στο αυτί. Από εκείνη τη στιγμή άρχισα να εικονογραφώ παιδικά βιβλία,να κολυμπώ σε χρώματα, να κάνω συννεφένιες σκέψεις κι ενίοτε αυτές να τις γράφω σε χαρτί που γίνονται ιστορίες.

Ένα παράξενο πράγμα όμως, από τότε έπαψα να μεγαλώνω και γνώρισα ήρωες παραμυθιών, σαν κι αυτούς που βάζω στα χαρτιά μου, που μ’ έμαθαν και να μικραίνω.

Μερικές φορές βραβεύτηκα, γιατί λέει, τα καταφέρνω καλά στο παιχνίδι της εικονογράφησης -κάποτε και της γραφής- κι έτσι η χαρά μου τότε γίνεται πολύ μεγάλη.

Ίσως οι πιο σημαντικές φορές ήταν το 1993 με το 1ο βραβείο στην Τεχεράνη, το 1999 με το Κρατικό βραβείο στην Ελλάδα, το 3ο βραβείο πάλι στην Τεχεράνη, το 2002 η υποψηφιότητά μου για το βραβείο Άντερσεν και η έκπληξή μου το 2018 για συγγραφή.

Ξέχασα να σας πω, ο κόκκινος φουσκωτός ανθρωπάκος μου είχε ψιθυρίσει στο αυτί: «Ανακάλυψε τα μυστικά και τα μυστήρια του κόσμου των παιδιών».

Εικονογράφηση - Πνοή παράλληλη
Εικονογράφηση - Πνοή παράλληλη
Εικονογράφηση - Πνοή παράλληλη
Εικονογράφηση - Πνοή παράλληλη

Τρόποι πληρωμής

Εξαμιλίων Έναντι Προαστιακού
20100 
Κόρινθος

Τηλ./Fax: 2741073509

Email:

Social:

 

Copyright © 2024 Global Arts Studios. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.