Main Menu

 

Σεμινάριο μουσικοκινητικής για εκπαιδευτικούς

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΜΑΡΙΟ ΚΩΣΤΑΚΗ

"Η Μουσικοκινητική στη σχολική τάξη. Παραδείγματα και εφαρμογές"
(Διάρκεια: 3 ώρες)
Κόστος: 25 ευρώ
ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019
ΩΡΑ: 10.30 π.μ. - 02:00 μ.μ.
στα Global Arts Studios


ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Απαραίτητη η κράτηση θέσεως. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ


Η μουσικοκινητική συνδυάζει τη μουσική και την κίνηση και προσφέρει στα παιδιά τις δυνατότητες να αναπτυχθούν σωστά σωματικά και συναισθηματικά μέσα από το ρυθμό και τα παιχνίδια με μουσική. Αυτό τα εξελίσσει και γνωστικά μιας και το βίωμα γίνεται γνώση.
Η μουσικοκινητική βοηθά το παιδί να αναπτύξει την δημιουργικότητά του, να ζήσει κοινωνικά, με αίσθημα συνεργασίας με τα άλλα παιδιά για να επιτευχτεί κάτι ομαδικό, εν προκειμένω ο ήχος. Επιπλέον, τα φέρνει σε επαφή με τις τέχνες και την αισθητική παιδεία. Βασικό σημείο είναι Ο ΡΥΘΜΟΣ που συνδέει τη μουσική, την κίνηση και το λόγο.
Ακολουθώντας ασκήσεις μουσικοκινητικής τα παιδιά δυναμώνουν τους μύες του σώματός τους, την αναπνοή και την κινητική ανάπτυξη.
Η μουσικοκινητική είναι ένα σύγχρονο εργαλείο για ΟΛΟΥΣ τους εκπαιδευτικούς κυρίως αυτούς της προσχολικής και πρωτοσχολικής αγωγής.
Στο σεμινάριο θα δοθούν πρακτικά παραδείγματα και εφαρμογές της μουσικοκινητικής από έναν μουσικό και εκπαιδευτικό με μεγάλη εμπειρία στο αντικείμενο.

 

To περιεχόμενο του Σεμιναρίου


• Εισαγωγή στη Μουσικοκινητική
Μια μικρή εισαγωγή για το τι είναι μουσικοκινητική αγωγή (Σύστημα C. Orff)
Μέσα από το παιχνίδι, το σώμα και την κίνηση θα βιώσουμε τη μουσική, τον ρυθμό, το λόγο και το χώρο. Πως λειτουργεί το σύστημα στην εκπαίδευση; Τι εργαλεία προσφέρει;
• Ασκήσεις γνωριμίας και δημιουργίας ομάδας
Το σεμινάριο είναι βιωματικό και όλοι θα συμμετέχουν με ασκήσεις σώματος και ρυθμού. Για το λόγο αυτό η ομάδα πρέπει να αποκτήσει εμπιστοσύνη και να συνδεθεί για τον χρόνο διάρκειας του σεμιναρίου.
• Ασκήσεις με τον ήχο
Θα προσεγγίσουμε έννοιες όπως τη ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΗΧΟΥ και το ΗΧΟΧΡΩΜΑ αλλά και άλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ήχου.
• Δουλεύοντας ένα ΠΟΙΗΜΑ με μουσικοκινητική
Η έννοιες του ΣΤΑΚΑΤΟ & ΛΕΓΚΑΤΟ. Θα προσεγγίσουμε ένα ποίημα κινητικά (σωματικά), ρυθμικά και ηχητικά, δίνοντας πάντα εργαλεία για την τάξη.
• Δουλεύοντας με ένα παραμύθι
Η μουσικοκινητική χρησιμοποιεί το τραγούδι, το χορό, τη μουσική και το λόγο. Μέσα από ένα γνωστό παραμύθι θα δούμε πως χρησιμοποιούμε τον ρυθμό σαν μουσική συνοδεία μέσα στην αφήγηση.

 

ΜΑΡΙΟΣ ΚΩΣΤΑΚΗΣ

Ο Μάριος Κωστάκης είναι μουσικός. Σπούδασε πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη «Μουσικοκινητική Αγωγή CARL ORFF».
Παρακολούθησε σεμινάρια μουσικοπαιδαγωγικών σπουδών στο MOZARTEUM του Salzburg στην ΑΥΣΤΡΙΑ. Έχει εκπαιδευτεί στη μουσικοθεραπευτική προσέγγιση "Nordoff-Robbins", στο μουσικοθεραπευτικό κέντρο "MUSICING"και στην Ειδική Αγωγή σε σεμινάριο Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.
Πρόσφατα παρακολούθησε το σεμινάριο "Μουσικοθεραπεία: Θεωρητικές Προσεγγίσεις, Πρακτικές Εφαρμογές και Βιωματικές Ασκήσεις" του Ε.Κ.Π.Α.
Έχει γράψει μουσική για παιδικές θεατρικές παραστάσεις και υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ομάδας παιδικού θεάτρου "Αστροναύτες", έχει συνεργαστεί ως πιανίστας με διάφορα σχήματα σύγχρονης και Jazz μουσικής και έχει συμμετάσχει σε εικαστικές εκθέσεις και παραστάσεις ως perfomer.
Από το 2008 μέχρι σήμερα εργάζεται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ως δάσκαλος μουσικής στα εκπαιδευτήρια «Ελληνογερμανική Αγωγή», ενώ έχει εργαστεί και ως μουσικοπαιδαγωγός στα Εκπαιδευτήρια Γείτονα.
Παράλληλα , τα τελευταία χρόνια, δουλεύει ως μουσικοθεραπευτής με παιδιά με ψυχοκινητικές καθυστερήσεις και άλλες διαταραχές στο πλαίσιο ατομικών συναντήσεων.

 

Εξαμιλίων Έναντι Προαστιακού
20100 
Κόρινθος

Τηλ./Fax: 2741073509

Email:

Social:

 

Copyright © 2024 Global Arts Studios. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.